Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, D100 (E5) Karayolu üzerinde Haliç Köprüsü mevkiinde olup, metrobüs ve otobüs gibi toplu taşım araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir konumdadır. Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Halıcıoğlu Metrobüs Durağına ait yaya üst geçidinin yanındadır.
Tedavilerimizle ilgili daha detaylı bilgi almak ve randevu için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.
Adınız Soyadınız *
Telefon Numaranız *
Bize nasıl ulaştınız? *
Lütfen bize nasıl ulaştığınızı açıklayınız
KVK Mevzuatı Uyarınca Bilgi Almak İstiyorum Süreci İlgili Kişi Aydınlatma Metnini okudum ve anladım
Periodontal hastalıklar toplumlarda sıklıkla görülen ve dişlerin etrafını saran bütün dokuların iltihaplanmasına neden olan hastalıklardır. Diş kayıplarının önemli nedenlerinden biridir. Diş etleri, dişlerden uzaklaşır, etrafındaki dokular iltihaptan zarar görür, dişler sallanırlar ve sonunda hızlı bir şekilde diş kaybı başlar. Bu durum çiğneme fonksiyonunu dolayısıyla sindirimi etkilediği gibi, aynı zamanda iltihabi özellik taşıdığından genel sağlık açısından da istenmayan bir durumdur.
Hastaların çoğunda, işler bu noktaya gelene kadar bariz bir şikayet yoktur. Çünkü diş eti hastalıkları sessiz ilerleyen hastalıklardır.
Bazı belirtiler şüphe uyandırır:
* Kızarık ya da şiş olan diş etleri
* Kanlı diş izlerinin ve kanlı tükürüğün görülmesi
* Ağrı ya da hassasiyet
* Ağızda sürekli kötü koku
* Dişlerde aralanma, dişlerin kapanışında değişiklik olması gibi…
Diş eti hastalıklarının tedavileri
Diş eti hastalıkları tedavisi, temel olarak, dişlerin etrafındaki destek dokunun kayıp miktarına göre planlanır. Tedavi planlamasının her aşamasında ağız içi dental plağın kontrolü çok büyük önem taşır. Çünkü plak kontrolü tedavinin başarısını ve sürekliliğini belirler. Bu nedenle hastalara mutlaka ağız bakımı eğitimi verilir. Hastalarda mutlaka dişler etrafındaki sert ve yumuşak eklentiler profesyonel diştaşı temizlikleri ve kök yüzeyi düzleştirme işlemleri ile uzaklaştırılır. Başlangıç tedavisi belirleyici olmakla beraber ilerlemiş vakalarda cerrahi girişimlere de ihtiyaç duyulmaktadır. Dişlerin etrafındaki destek kemiğin eridiği durumlarda, lokal anestezi altında yapılan flap operasyonları denen, diş eti ameliyatları diye bilinen müdahaleler yapılır. Bu müdahaleler, aslında hastaya herhangi bir sıkıntı vermeyen ağrı, kanama veya şişlik gibi şikayetlerin oluşmadığı, dolayısıyla hasta için kolay fakat hastalıkla mücadele için etkili ve sonuç veren işlemlerdir. Bu işlemler sırasında, kemik boşluklarına, duvar harcı gibi, destek olması bakımından, kemik grefti dediğimiz kemik tozları konulabilir.
Bazı durumlarda ise dişetinde meydana gelen şekil bozuklukları yine cerrahi müdahalelerle düzeltilir, bu tip durumlarda kemiğe müdahale gerekmeyebilir.
Röntgenler sayesinde, hastalığın tüm ağızda yarattığı kemik kaybı miktarı belirlenir ve takip edilir. Tedavi sonrası düzenli kontroller, tedavinizin sürekliliği ve başarısında çok önemlidir.
UNUTMAYINIZ: bazı genel rahatsızlıklar ya da bazı alışkanlıklar(şeker hastalığı, kortizon kullanımı, kan hastalıkları, radyasyon alımı veya sigara, alkol kullanımı gibi) bu tip şikayetlerinizi etkiler.