Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, D100 (E5) Karayolu üzerinde Haliç Köprüsü mevkiinde olup, metrobüs ve otobüs gibi toplu taşım araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir konumdadır. Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Halıcıoğlu Metrobüs Durağına ait yaya üst geçidinin yanındadır.
Tedavilerimizle ilgili daha detaylı bilgi almak ve randevu için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.
Adınız Soyadınız *
Telefon Numaranız *
Bize nasıl ulaştınız? *
Lütfen bize nasıl ulaştığınızı açıklayınız
KVK Mevzuatı Uyarınca Bilgi Almak İstiyorum Süreci İlgili Kişi Aydınlatma Metnini okudum ve anladım
Dişin içerisinde yer alan ve hem dişeti üstünde kalan kron bölümünde hem de kemik içerisinde kalan kök kanalları bölümünde devam eden damar ve sinirler dişin pulpasını oluşturur. Pulpanın iltihaplanması ve enfekte olması durumunda dişe kanal tedavisi uygulanır. Kanal tedavisi ile dişin pulpası çıkarılır ve dişin içerisi dezenfekte edilir. Oluşan boşluk daha sonra özel bir dolgu maddesi ile doldurulur ve diş tekrar kullanılabilir hale getirilir. Enfeksiyonun çok yaygın olduğu lezyon, kist gibi durumlarda dişin kanallarını dezenfekte etmek için iki ya da daha fazla sayıda seans gerekebilir. Kanal tedavisinde amaç hastanın kendi dişini kullanmaya devam etmesini sağlamaktır.
Tedavi Aşamaları:
- Dişin lokal anestezi ile uyuşturulması.
- Çürük dokuların temizlenmesi ve dişin kanallarına girilmesi.
- Enfekte durumdaki pulpanın çıkarılması ve kanalların yıkanıp şekillendirilmesi.
- Kanalların doldurulması.
Tedavide başarı oranları gelişen teknoloji ile oldukça yükselmiştir. Her tedavide olduğu gibi kanal tedavisinde de hekimin kontrolünde olmayan bazı komplikasyonlar oluşabilir. Ancak unutmamak gerekir ki kanal tedavisi dişin çekimden önce son tedavi şansıdır.